Λογοτυπο

Λογοτυπο

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ


Ραπανάκης Μανώλης του Θεμιστοκλή.

Γεννημένος το 1959 στον Πειραιά.
Μένω 55 χρόνια στον Άγιο Γεώργιο Κερατσινίου, με καταγωγή από Μήλο Κυκλάδων
και ρίζες από το Ρέθυμνο Κρήτης.
Παντρεμένος με δύο παιδιά, ένα κορίτσι ηλικίας 30 ετών και ένα αγόρι 25 ετών Τεχνικός ΟΤΕ.
Ασχολούμαι με τα κοινά από τα μαθηματικά μου χρόνια, στο γυμνάσιο και μετά στην Δημόσια Τεχνική Σχολή όπου τελείωσα Εργοδηγός Ηλεκτρολόγος. Παίρνω το βάπτισμα του πηρός στην πρώτη επέτειο του πολυτεχνείου, μέσα από το μαθητικό κίνημα της εποχής και συμμετέχοντας ενεργά σε κάθε αγώνα της τοπικής κοινωνίας του Κερατσινίου (σκουπίδια, ΔΕΗ, κτλπ) για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.
Το 1983 μπαίνω με διαγωνισμό στον ΟΤΕ και συμμετέχω ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα φτάνοντας μέχρι το αξίωμα του προέδρου της ΠΕΤ-ΟΤΕ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνικών ΟΤΕ).
Μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας κάτω από το βάρος και το φόβο αλλαγών στο Ασφαλιστικό σύστημα αποφασίζω την εθελούσια έξοδο από τον ΟΤΕ. Σήμερα δηλώνω χαριτολογώντας ότι είμαι «εθελοντής άνεργος» αλλά πάντα ενεργός πολίτης σε όλους τους αγώνες της κοινωνίας μας.
Επίσης θέλω να αναφέρω ότι τα τελευταία χρόνια και μέχρι σήμερα έχω ασχοληθεί ενεργά με τοπικά προβλήματα του δήμου μας, ιδιαίτερα δε με το περιβάλλον, έχοντας αναδείξει το σκάνδαλο του περιβαλλοντικού πάρκου Σχιστού σε ΜΜΕ (ΣΚΑΪ, Real News τον Σεπτέμβριο του 2012) καθώς και σε θεσμικούς παράγοντες του τόπου (Βουλευτές, Δήμαρχους κτλπ) αλλά και σε κινήσεις/ενέργειες διαφόρων κινημάτων όπως π.χ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ STOP κτλπ
Όλα τα χρόνια της ζωής μου οι αρχές και ιδέες της αριστεράς αποτέλεσαν για μένα
τρόπο ζωής στην καθημερινότητα μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου